Informasjonsteknologi og medieproduksjon [Hopp til innhold]

Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Er du interessert i idéutvikling og historiefortelling innen foto, film, lyd eller grafisk design? Eller synes du programmering og IT-sikkerhet / IT drift virker spennende? Kanskje du kunne tenke deg å kombinere disse interessene gjennom i webdesign til bruk på ulike digitale plattformer, spilldesign, digital markedsføring eller utvikling av apper? Eller er du interessert i å utvikle dine kreative ferdigheter gjennom å fordype deg i egne interesseområder? Da er dette linja for deg!

Hvorfor velge informasjonsteknologi og medieproduksjon:
Informasjonsteknologi og medieproduksjon er et yrkesfaglig utdanningstilbud som kom som en del av fagfornyelsen i 2020. Dette tilbudet er en kombinasjon av de tidligere linjene medieproduksjon og IKT servicefag. Til sammen har dette blitt til et helt nytt tilbud som tar inn over seg hvor fort utviklingen går og hvor tett informasjonsteknologi og innholdsproduksjon henger sammen. Her skal du lære om alt fra ideutvikling og kreativ problemløsning til tradisjonelle fagfelt som foto, lyd, film og grafisk design. Du skal lære å programmere, og du får muligheten til å utforske nytt utstyr sammen med lærerne dine, i hovedsakelig praktiske oppgaver.

Oppbygging, fag og timer:
På Vg1 har du fagene informasjonsteknologi og medieproduksjon. Videre kan du velge enten VG2 Informasjonsteknologi eller Vg2 Medieproduksjon, der du kan spesialisere deg mot det fagfeltet du er mest interessert i. Hos oss tilbyr vi Vg2 Medieproduksjon.

Du vil få en praktisk tilnærming til fagene. Du skal lære deg å utføre arbeidsoppgaver innen dine fag. Dette gjør du enten gjennom virkelighetsnære oppgaver eller faktiske oppdrag for oppdragsgivere. Du skal lære å utføre tradisjonelle arbeidsoppgaver innen medieproduksjon og informasjonsteknologi. I tillegg skal du få innsikt i nye fagområder og trender i bransjen.

Etter VG2 kan elevene bli lærlinger og ta fagbrev innen følgende fag:
• mediedesigner
• medietekniker
• medieprodusent
• Du kan også ta Vg3 påbygging til generell studiekompetanse

Aktuelle arbeidssteder for elever innen informasjonsteknologi og medieproduksjon kan være:
• Webdesign eller apputvikling
• Mediebedrifter (film, foto, grafisk design, animasjon, lyd, eller kombinasjoner av disse)
• Reklamebyrå eller markedsavdelinger i større bedrifter/offentlige virksomheter.
• Arbeid med lys, lyd og bilde til sceneproduksjoner eller arrangementer
• IT-driftsselskaper og IT-avdelinger i ulike bedrifter eller offentlige virksomheter

Aktuelle linker:

Tine Merakerås

Avdelingsleder elevtjeneste og medier og kommunikasjon

E-post Tine.Merakeras@nesodden.vgs.no